Opleverkeuring NieuwbouwwoningDe oplevering van uw nieuwe woning is een feestelijk moment. Natuurlijk wilt u achteraf geen onverwachtse gebreken/verrassingen tegenkomen.

Het is daarom verstandig om een extra paar ogen van een bouwkundig specialist mee nemen tijdens de (voor)oplevering. U wordt (samen met onze bouwkundig specialist) in de gelegenheid gesteld om gebreken aan uw woning te signaleren, waarbij de aannemer gehouden is aan een terstond herstel. De geconstateerde gebreken worden opgemaakt in een proces verbaal van oplevering.

Professionele en onafhankelijke begeleiding

De oplevering van uw woning of verbouwing is dus een belangrijk moment. Onze bouwkundigen begeleiden u vanuit PBS vastgoed op professionele wijze tijden de oplevering van uw woning. Wij controleren iedere ruimte van uw woning zorgvuldig en nemen ook de tijd om ook uw buitengevels, schuur, garage, dak en kruipruimte visueel te inspecteren.

De aannemer spreekt altijd 2 keuringen af, de eerste keuring betreft de voorschouw of vooroplevering. De tweede keuring betreft de eindoplevering. Het is raadzaam om PBS Vastgoed ook tijdens de voorschouw mee te nemen. Punten die hier ontdekt worden kunnen dan vaak al hersteld zijn alvorens u de sleutel ontvangt tijdens de eindoplevering. Wel zo prettige als u een strakke verhuisplanning hebt.

Waarom PBS Vastgoed tijdens uw nieuwbouwoplevering?

  • Onze bouwkundig specialist voert de inspectie uit in uw bijzijn, meestal ook met vertegenwoordiging vanuit de aannemer
  • Direct een overzicht van de geconstateerde esthetische en/of bouwkundige gebreken
  • Resultaat te gebruiken als uitgangspunt voor depotbedrag bij de notaris
  • (mondeling) advies over eventuele verbeterpunten
  • Snelle levering van het proces verbaal van oplevering
  • Ervaring en specifieke kennis van het woningbestand in uw regio

Downloads

Download hier een voorbeeldrapportage opleverkeuring

Gerelateerde diensten

Opname belendingen

Gaat er binnenkort een nieuwbouwproject starten bij u in de buurt? Bent u bang voor schade of verzakkingen tijdens de bouw?


Wij stellen de huidige bouwkundige staat van uw huis of complex vast middels een opname belendingen zodat er een goed en onafhankelijk beeld is wanneer u met een verzekeringskwestie te maken krijgt.


Lees verder

Meerjarenonderhoudsplan

Na de oplevering van uw nieuwbouwcomplex is het belangrijk om, de uitstekende staat waarin het pand nu verkeert, te behouden.


Een meerjarenonderhoudsplan helpt toekomstig onderhoud te plannen en te budgetteren. Samen met PBS Vastgoed uw complex in topconditie volgens de normen van NEN2767.

Lees verder