De heer Marco Stoorvogel namens Van Assen & Stoorvogel VvE en Vastgoedmanagement uit Kwintsheul

Samenwerking met PBS Vastgoed

De originele kennismaking sprak direct aan


Een dag na de verhuizing van ons bedrijf naar een nieuw kantoor, stond PBS voor de deur met een bloemetje. Ze hadden in de krant over onze verhuizing gelezen en kwamen ons even feliciteren. Tot die tijd kenden we ze niet. Het verraste ons, zoiets hadden we nog nooit eerder meegemaakt. Maar de originele aanpak sprak ons erg aan.

PBS communiceert sterk
Niet lang na deze bijzondere kennismaking hebben we voor het eerst van hun diensten gebruik gemaakt. Dat beviel meteen goed. Wat ik vooral heel prettig vind is de manier van communiceren. Dat loopt echt perfect, of je nou contact hebt met Jeroen of René of Marloes of iemand anders, ze hebben allemaal dezelfde mentaliteit.

Veel gaat er via email, we krijgen bijvoorbeeld minimaal één keer per week een terugkoppeling over de stand van zaken van een project. Ze houden het echt goed in de gaten voor ons. Onze klanten vinden dat ook heel geruststellend. Vaak stuur ik de tussentijdse rapportages van PBS rechtstreeks aan hen door. Die zijn zo duidelijk opgesteld dat er meteen een hoop vragen beantwoord zijn.

We laten de verantwoordelijkheid met een gerust hart over
Wat PBS ons oplevert? Ze ontlasten en ontzorgen ons. Ze lossen problemen op. Een voorbeeld. We hadden een begeleider aan het werk op een complete gevelrenovatie in Den Haag, een groot project. Dat ging helemaal mis, die man maakte er eigenlijk een rommel van. De VvE ontevreden natuurlijk. Heel vervelend, want als beheerder worden wij daar ook op aangekeken. Logisch ook, je blijft toch verantwoordelijk. We hebben toen PBS naar voren geschoven en zij hebben de klus naar volle tevredenheid van de VVE en van ons afgerond. Dat geeft vertrouwen. Aan hen kun je de verantwoordelijkheid met een gerust hart overlaten. Erg fijn.

Marco Stoorvogel
directeur Van Assen & Stoorvogel VvE en Vastgoedmanagement
 
 

De heer Robbert Geerlings namens Atrium Vastgoed Management uit Den Haag

Samenwerking met PBS Vastgoed

Ze komen meteen in actie
 

De eerste keer dat wij als vastgoedbeheerder PBS inschakelden, was bij een traject van legionellabestrijding. Jeroen Poel was me door een zakelijke relatie aanbevolen. Dat is nou iemand die én zeer deskundig is, én vlot en verantwoord handelt, vertelde hij. Dat was precies wat ik nodig had, zo’n legionellazaak kun je natuurlijk niet te lang laten lopen. De manier waarop PBS dat heeft aangepakt is tekenend voor hun werkwijze. Ze hadden het probleem vlug in beeld en kwamen meteen in actie. Heel prettig. Na zo’n ervaring kom je vanzelf vaker terug.

Moeizaam proces vlot getrokken
Zelf doen we ook bouwadvies, maar specialistische zaken besteden we uit. Dan weet je ook dat je geen risico’s loopt. Zoals in die zaak met die aannemer, over het afhandelen van restpunten. Dat liep al een hele tijd, we kwamen er maar niet uit. De geschillencommissie stelde ons in het gelijk, maar we hadden er zelf gewoon te weinig verstand van om te beoordelen of de aannemer het goed deed. De verhoudingen leden eronder.

PBS heeft toen die aannemer weer in beweging gekregen. Bij het inventariseren van wat er nog gedaan moest worden zag je al dat ze kennis van zaken hebben. Ze constateerden zelfs extra punten. Uiteindelijk is alles opgelost, en bovendien is de relatie met de aannemer genormaliseerd. Dat vind ik knap, dat je dat voor elkaar krijgt. Wij blij en onze opdrachtgever blij, want daar doen we het natuurlijk voor.

Problemen die snel opgelost kunnen worden, worden dat ook daadwerkelijk
Het mooie aan PBS Vastgoed vind ik dat je hun visie echt terug ziet in hun werk. Steeds het proces vanuit de klant bekijken en dan proberen te verbeteren. Ze zijn daar heel ambitieus in. Is er een probleem en is het in een paar dagen op te lossen? Dan wórdt het ook in een paar dagen opgelost. Zonder tijdverspilling. En als ik eerlijk ben, het werkt aanstekelijk, ik word er door geïnspireerd voor m’n eigen bedrijf. Dan doe je het goed, denk ik.

Robbert Geerlings
directeur Atrium Vastgoed Management
 
 

De heer J. van Toor namens Staalbankiers uit Den Haag

Samenwerking PBS Vastgoed

Verrast door snelheid en duidelijkheid van PBS

Als technisch adviseur vastgoed bij Staal Bankiers schakelde ik bij complexe problemen altijd een extern bureau in. We gebruikten daar verschillende bedrijven voor, maar toen ik van een familielid hoorde dat Jeroen Poel een bouwkundig adviesbureau was gestart heb ik hen ook een opdracht verstrekt, om eens te proberen hoe dat beviel. Tja, daar vraagt de markt een beetje om hè, dat je een beetje rondkijkt, je niet aan één bedrijf ‘vastklampt’. En wat concurrentie en onderlinge spanning tussen dit soort bedrijven is denk ik alleen maar goed.

Elke concurrent de baas
Ik werk dus veel vaker met externe adviesbureaus, maar PBS heeft me enorm verrast, mag ik wel zeggen. Vooral hun snelheid van handelen is opvallend, daarmee steken ze echt met kop en schouders boven hun concurrenten uit. Gelijk aan het begin al: Staalankiers doet een offerteaanvraag, PBS reageert meteen. Het directe antwoord dat je krijgt, waar je ze ook maar voor benadert. Die snelle feedback, voor een opdrachtgever kan dat gewoon niet beter. Je weet precies waar je aan toe bent, wat er geleverd wordt. En elk voorstel komt altijd met duidelijke prijzen.

Groot vertrouwen
Inmiddels werk ik niet meer voor Staal Bankiers, maar voor mezelf. Nog wel in de vastgoedbranche, als technisch consultant. Voor ingewikkelde bouwtechnische zaken staat PBS nog steeds bovenaan mijn lijstje, ik voer zelfs ‘acquisitie’ voor ze. Dat zegt genoeg denk ik, zoiets doe je alleen voor een club waar je helemaal achter staat. Mijn vertrouwen in Jeroen Poel en zijn collega’s is zo groot dat ik ze binnen mijn hele netwerk aanbeveel.

Ik werk vaak met externe adviseurs, maar PBS staat met stip bovenaan mijn lijstje voor het oplossen van ingewikkelde bouwtechnische problemen.

Jan van Toor
VANTOOR Technisch Vastgoedconsultancy
(voormalig technisch adviseur vastgoed Staal Bankiers)
 
 

Mevrouw Bernadette Lenarduzzi-Veltman namens Makelaardij Thuis uit Vlaardingen

Samenwerking PBS Vastgoed

Jantje-van-leiden kennen ze niet bij PBS

Als makelaar krijg ik mensen over de vloer die op het punt staan één van de belangrijkste beslissingen in hun leven te nemen, namelijk het kopen van een huis. Ik probeer ze daar zo goed mogelijk bij te begeleiden en werk daarom met verschillende partners. Zo ken ik bijvoorbeeld een aantal goede financiële dienstverleners waarnaar ik mijn klanten doorverwijs. En sinds enige tijd adviseer ik PBS Vastgoed voor alles dat met ‘bouwkundige zaken’ te maken heeft.

Geen foutjes
Klanten die bij mij terugkomen met een verhaal van ‘Wat heb je me nu op mijn dak gestuurd’, dat kan ik voor mijn kantoor niet hebben. Natuurlijk maakt iedereen wel eens een foutje, maar eerlijk gezegd merk ik daar bij PBS tot nu toe weinig van. Ik krijg eigenlijk alleen maar positieve reacties over ze. ‘Goeie club’, ‘Zeer tevreden’, ‘Lekker snel’, dat soort dingen. Mooi, denk ik dan, daar kan ik mijn klanten dus met een gerust hart naartoe sturen.

Ook eenvoudige klussen pakken ze serieus aan
Mijn indruk is vooral dat ze zich nooit ergens makkelijk van af maken. Ook niet van relatief eenvoudige klussen, zoals een onzeker stel dat twijfelt over de bouwkundige staat van een huis, of een meeloopkeuring. Ik heb geregeld meegemaakt dat ze tijdens zo’n meeloopkeuring ter plekke inventieve oplossingen voor mijn klant bedenken.

Net zo enthousiast als ik
Mijn klanten waarderen altijd het enthousiasme van ons kantoor, en dat is precies wat ik bij Jeroen en zijn collega’s ook zie. Hij is net wat actiever dan de rest, net wat gedrevener, en weet daarom altijd net wat meer te leveren. Daarom gaat het waarschijnlijk ook zo goed, we spreken dezelfde soort mensen aan.

Bernadette Lenarduzzi-Veltman
Eigenaar Makelaardij Thuis
 
 

Mevrouw Susan van der Steen uit Vlaardingen

Verbouwing eengezinswoning

Soepele en vlotte verbouwing van mijn nieuwe huis


Er moest echt veel gebeuren aan mijn nieuwe huis, en ik wilde er graag snel in. Maar ik heb nogal weinig verstand van verbouwingszaken, en bovendien heb ik een druk bedrijf. Zo ben ik bij PBS terecht gekomen. Voorafgaand aan de aankoop hadden ze al een bouwtechnische keuring van mijn huis gedaan. Ze wisten dus wat er moest gebeuren om het een beetje in fatsoenlijke staat te krijgen. Dat maakte het extra makkelijk.

PBS heeft zichzelf dubbel terugverdiend
Natuurlijk kost het geld om je verbouwing te laten begeleiden. Sommige mensen hikken daartegenaan, maar ik had een duidelijke tijd-geld-afweging gemaakt. Er zou van mij zelf veel meer tijd in gaan zitten, die ik ook aan andere belangrijke dingen kon besteden. Tja, in die zin is tijd toch ook geld. Zeker voor een ondernemer. Plus dat ik niet wist waar ik op moest letten.

Ook verder was het voor mij al gauw duidelijk dat het financieel slim was om PBS in te schakelen. Door Jeroens keuzes bij het vergelijken van de offertes heb ik echt een goedkopere aanneemsom kunnen afspreken. En dat terwijl er zelfs meer is gedaan dan ik oorspronkelijk had bedoeld! Bij de oplevering was hij ook heel secuur. Dat vond ik fijn. Zelf had ik bij sommige dingetjes waarschijnlijk allang “Ah joh, laat maar” gezegd.

“Dat kan er maar eentje zijn”
Dat informele en laagdrempelige contact, daar hou ik heel erg van. Ik kon Jeroen altijd makkelijk bereiken, ook op ongebruikelijke tijdstippen. En andersom wist hij mij ook te vinden op momenten dat ik even tijd had. Dan ging op donderdagavond om elf uur de telefoon en dan dacht ik “Dat kan er maar eentje zijn”. En dan was het inderdaad Jeroen. Lekker losjes in de communicatie, en tegelijkertijd alles heel goed vastleggen. Een perfecte combinatie.

Susan van der Steen – Goedknegt
adviseur/eigenaar Wende Advies en Rootlink
 
 

De heer Maurice Link uit Vlaardingen

Begeleiding schilder en herstel werkzaamheden

PBS heeft onze VvE geholpen met het begeleiden van diverse schilder- en herstelwerkzaamheden aan ons appartementengebouw. Zeer professioneel, kundig en kritisch. We hebben ook het meerjarenonderhoudsplan door hen laten uitvoeren dat ziet er ook erg goed uit. We kijken nog of we ze voor het technisch beheer ook kunnen inschakelen. Maurice Link, Voorzitter VvE Liesveld II te Vlaardingen.