VvE activeren

VvE activeren

Uw appartement onverkoopbaar door een slapende VvE?

Wilt u uw slapende VvE activeren?

Sinds 1 mei 2008 is het niet langer toegestaan om een slapende VvE te hebben

Een VvE ontstaat zodra een gebouw gesplitst wordt. Als appartementseigenaar wordt je van rechtswege lid van een VvE, zodra u uw appartement koopt, óók als die VvE op dat moment slapend is. Lid worden van een VvE is dus geen keuze maar een verplichting. Het lidmaatschap van een VvE eindigt pas bij verkoop of sloop van het appartement.

Een slapende VvE is een VvE die niet actief is. Hier worden geen maandelijkse bijdragen betaald en er wordt ook geen ledenvergadering gehouden.
Het is een feit dat een slapende VvE veel problemen met zich mee kan brengen. Sinds 1 mei 2008 is het niet langer toegestaan om een slapende VvE te hebben. Sinds die datum is het verplicht om een reservefonds op te bouwen. Tot voor kort werd de wettelijke verplichting om een actieve VvE te hebben echter niet gehandhaafd. Maar: vanaf 1 januari 2010 moeten alle VvE’s (dus ook slapende VvE’s) ingeschreven zijn bij de Kamer van Koophandel. Is een VvE na 1 januari 2010 niet ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, dan geldt dit als een economisch delict dat de nodige sancties met zich mee kan brengen.

Kortom uw appartement is hierdoor onverkoopbaar.

Bezit u een appartement in een slapende VvE en wilt u de VvE laten activeren? Dan is PBS Vastgoed uw partner. Wij verzorgen voor u:
  • Kadastraal onderzoek
  • Het openen van een bankrekening
  • Naam van de VvE
  • Inschrijven bij de Kamer van Koophandel
  • Dit alles doen wij voor een prijs van € 395,- incl. BTW.
Tegen meerprijs is het mogelijk om, voor uw appartementencomplex, een MJOP quickscan (Meerjarenonderhoudsplan) te laten maken. Met onze MJOP quickscan hebt u een goede inschatting van de te verwachte algemene kosten en de kosten voor (groot)onderhoud.

PBS Vastgoed neemt de werkzaamheden die nodig zijn, om uw VvE te activeren, graag voor u uit handen. Neem voor meer informatie gerust contact met ons op.

Wilt u meer weten over slapende VvE's kijkt u dan op onze kennisbox.