Energielabel (EPA-W)

Energielabel (EPA-W)

Wist u dat een energielabel verplicht is bij verkoop van uw woning?

Een energielabel kan uw woning aantrekkelijker maken voor potentiele kopers

Hebt u enig idee hoe energiezuinig woning is?

Vanaf begin 2015 krijgen eigenaren van woningen die nog geen energielabel hebben, een voorlopig energielabel toegewezen vanuit de Rijksoverheid.
Bij verkoop of verhuur van hun huis dienen eigenaren VERPLICHT een definitief energielabel te overhandigen aan de koper of huurder.
Een definitief energielabel geeft inzicht in de energiezuinigheid van de woning en is bedoeld om energiebesparende maatregelen te stimuleren. Het energielabel voor woningen loopt van A tot en met G. Het A-label is het energiezuinigst en het G-label het minst zuinig. Het energielabel is maximaal 10 jaar geldig. Omdat in de komende jaren de prijzen zullen blijven stijgen, zullen energiekosten een steeds groter deel vormen van de maandlasten. Hierin liggen al dan niet gesubsidieerde kansen om die maandlasten (maar ook CO2 uitstoot!) te beperken.

U bent wettelijk verplicht om een energielabel te hebben, zodra u uw woning verkoopt of verhuurd. Hierop wordt echter nog niet gesanctioneerd. Het hebben van een energielabel kan uw woning wel aantrekkelijker maken voor potentiële kopers. De gecertificeerde EPA-W adviseurs van PBS Vastgoed kunnen u helpen bij het labelen van uw woning en adviseren over al dan niet te nemen maatregelen.

Voorlopig energielabel
Elke woning die geen energielabel bezit, krijgt begin 2015 een energielabel toegewezen. Dit toegewezen energielabel wordt vastgesteld aan de hand van beschikbare gegevens over de woning, zoals bouwjaar en woningtype. U kunt uw huidige energielabel inzien op energielabel-checker. Het voorlopige, toegewezen label is nog niet definitief.

Vanaf 1 januari 2015 kunt u het energielabel definitief (laten) maken, dan wel aanpassen door uw gegevens in te vullen op deze website. Hier kunt u inloggen met uw DigiD en uw gegevens aanpassen of bevestigen. U heeft ook de mogelijkheid om foto's en aankoopbewijzen (van energiebesparingsmaatregelen) te uploaden. Aan de hand van die gegevens controleert en valideert een door u aangewezen deskundige het energielabel. Wij adviseren om dit door een erkende deskundige te doen. In de regio Westland/Maassluis/Vlaardingen is Energielabel-Westland een betrouwbare adviseur. Deze leverancier kunt u kiezen in de lijst die online staat.

Het laten controleren en valideren van een toegewezen label is verplicht. Kosten van deze controle en validatie zijn rond de € 20,00, die u op de betreffende website via iDeal kan voldoen.

Wilt u een totale nieuwe opname van uw woning en het gemak ervaren van een deskundige kijk op de energie-elementen in uw woning? Dan kunt u ons opdracht geven om de woning te inspecteren, maatregelen in de landelijke database te zetten en vervolgens een definitief energielabel te valideren, namens u. Dit bespaart u veel moeite en tijd. Wij kunnen het definitieve energielabel voor u verzorgen conform onderstaande tarieven.

   Energielabel    1 tot 160 m2    € 135,- incl. BTW
   Energielabel    vanaf 161 m2   Op aanvraag

PBS Vastgoed biedt u een korting aan wanneer u kiest voor een EPA-W keuring in combinatie met een bouwtechnische keuring. Zie hieronder onze tarieven.

   Bouwtechnische keuring & Label    0 tot 450 m3    € 410,- incl. BTW
   Bouwtechnische keuring  & Label    451 tot 700 m3    € 455,- incl. BTW
   Bouwtechnische keuring  & Label    vanaf 701 m3    Op aanvraag