Voegen renovatie

In de loop der jaren worden voegen aangetast door weersinvloeden. Tegenwoordig zijn door de luchtverontreiniging de milieu-invloeden groot. Door de zure bestanddelen in het regenwater worden de voegen poreus en brokkelen ze af.
 
 Ook kan een matige kwaliteit van het voegwerk tijdens de bouw dit proces versnellen. Of er kunnen ook andere oorzaken zijn zoals 'gewone' beschadigingen, of roestende ankers in de gevel, waardoor toenemende schade ontstaat.
 
Indien hieraan geen halt wordt toegeroepen zal vochtoverlast het gevolg zijn en ook zal vocht en water in de voegen tot vorstschade kunnen leiden.Uithakken van voegen:
Het uithakken van voegen gebeurt met een pneumatische (werkt met luchtdruk) hakhamer. Deze hakhamer is aangesloten op een grote compressor die de hamer onder hoge druk krachtig laat slaan. De hamer wordt door het voegwerk gehaald waardoor dit breekt en uit de voeg valt. Tijdens het uithakken worden ook de kapotte stenen verwijderd. Uithakken heeft als voordeel dat het minder stof veroorzaakt dan uitslijpen en dat het minder tijd kost. Het verwijderen van de voegen doormiddel van uithakken is meestal het eerste onderdeel van de renovatie.

 
Uitslijpen van voegen
Voegen die te hard of te smal zijn om uit te hakken worden uitgeslepen. Uitslijpen is een tijdrovende klus, maar deze methode geeft wel een schitterend resultaat. Vooral bij authentieke panden, die vaak nog op de oude manier gemetseld zijn is slijpen noodzakelijk.
 
Zandstralen
Zandstralen is een methode die wordt gebruikt om zwarte aanslag, graffiti, groenresten, alg of andere aanslag die niet op de steen thuis hoort te verwijderen. Als uw pand gezandstraald is heeft het zijn oorspronkelijk steenkleur weer terug. Bij zandstralen wordt de toplaag van de steen opgepoetst doormiddel van water en zand. Wij maken bij het zandstralen gebruik van het zogenaamde "torbo softstralen". Dit is een mileuvriendelijke methode waarbij geen gebruik gemaakt wordt van chemische middelen! Zandstralen is geen noodzakelijk onderdeel van de renovatie, u kunt zelf kiezen of u dit wilt laten uitvoeren of niet. Het is ook mogelijk om uw pand alleen te laten zandstralen, zonder een volledige renovatieen zal vochtoverlast het gevolg zijn en ook zal vocht en water in de voegen tot vorstschade kunnen leiden.

Terug naar kennisbox