Quickscan

Door middel van een quickscan kan een gebouw of complex snel en doeltreffend in kaart worden gebracht. De quickscan heeft als doel de onderhoudscriteria voor de korte termijn boven water te halen. Bij een quickscan worden nog geen elementen of hoeveelheden geïnventariseerd, maar wordt puur de nadruk gelegd op het achterstallig onderhoud of eventuele gebreken.RGD BOEI / NEN 2767
PBS Vastgoed biedt een objectief en betrouwbaar onderzoek naar de onderhoudstoestand van uw vastgoed. Dit doen wij door de technische staat van de bouwelementen visueel en met gebruikmaking van de methode van de Rijksgebouwendienst (RGD-BOEI) te beoordelen (NEN-2767). Om de conditie van het vastgoed te waarborgen, dient periodiek en afhankelijk van het gebruik, een bijstelling plaats te vinden.

Keuzes
PBS Vastgoed kent twee typen van conditiemeting: de quickscan en de uitgebreide conditiemeting met een meerjaren onderhoudplanning.

Bij de quick-scan wordt, in grove lijnen, gelet op functionaliteit, kwaliteit, mate van veroudering en gebreken. Met het rapport van de quick-scan in de hand is de opdrachtgever in staat om diverse beslissingen te nemen over het vastgoed. PBS Vastgoed kan hierin tevens een adviserende rol in spelen.

De uitgebreide conditiemeting met een meerjaren onderhoudplanning biedt u een gedetailleerd inzicht van de kosten op lange termijn. PBS Vastgoed kan u tevens inzicht geven in diverse scenario's waarbij per gebouw het onderhoud kan worden afgestemd aan de behoefte. Een voorbeeld kan zijn dat het schilderwerk van een hoofdgebouw een andere cyclus behoeft dan een bijgebouw.

PBS Vastgoed kan u op deze manier van een kostenbesparend advies voorzien!

Voor wie is de quickscan interessant?
  • Woningbouwcorporaties
  • Gemeenten (maatschappelijk vastgoed)
  • Eigenaren van bedrijven
  • Makelaars (voorafgaand aan verkoop)
  • VvE's (Verenigingen van Eigenaars)

Terug naar kennisbox