Bouwtechnische keuring

In principe is een bouwkundige keuring, ook wel bouwtechnische keuring genoemd, een visuele beoordeling van de onderhoudstaat en bouwtechnische punten van een woning of gebouw.
 
PBS Vastgoed verzorgt diverse bouwtechnische keuringen die u een helder en objectief overzicht geven van de eventuele herstelkosten van een bestaande woning of bij het nakomen van de gemaakte afspraken bij de oplevering van een nieuwbouw woning.Aankoopkeuring
Als u een woning op het oog heeft is het verstandig om een bouwkundige keuring te laten uitvoeren door PBS Vastgoed, dit wordt vaak een aankoopkeuring genoemd. Hiermee komt u erachter of dewoning achterstallig onderhoud heeft en wat de te verwachte toekomstige kosten zullen zijn. Als u hiervan op de hoogte bent staat u sterker in de onderhandelingen.Daarnaast verkleint het de kans op ongewenste verrassingen na de koop. Wat vaak wordt vergeten dat u als koper ook een wettelijk onderzoeksplicht heeft. Dat betekent dat als u zelf bepaalde gebreken aan het huis had kunnen ontdekken, het herstel van deze gebreken voor eigen risico kan zijn. Als u dit nalaat, dan kunt u de verkoper niet achteraf aansprakelijk stellen.

PBS Vastgoed kan deze aankoopkeuring voor u verzorgen en verdient zichzelf altijd terug!

Verkoopkeuring
Ook als verkoper kunt u een bouwkundige keuring laten uitvoeren, een zogenoemde verkoopkeuring. Dit versterkt uw positie. U kunt hiermee namelijk de kwaliteit van uw woning aantonen. Ook onzekerheden van kopers kunt u zo al in een vroeg stadium wegnemen. Daarnaast heeft een wettelijk meldingsplicht van eventuele gebreken, hiermee voldoet u daar voor een groot deel aan. Als er dan achteraf toch gebreken naar voren komen dan heeft u tenminste een rapport in handen waarin dit wordt aangegeven.

Opleverkeuring
De oplevering van uw nieuwbouw woning met een bouwkundige keuring door Poel Bouw Support is erg verstandig. Er wordt dan samen met u en de aannemer gekeken naar alle aspecten waaraan de woning moet voldoen volgens het bouwbesluit en de gemaakte afspraken.

Tijdens de opleverkeuring worden gebreken en eventuele tekortkomingen door ons genoteerd in een proces verbaal van oplevering. Dit verbaal kan direct ter plaatse worden uitgedraaid en ondertekend door partijen. Dit is zeer handig om achteraf na te kunnen gaan of alle punten hersteld zijn.

Terug naar kennisbox